utorak, 27. studenoga 2012.

FOTON - Dani fotografije u Makarskoj

'Dani fotografije u Makarskoj', će se održati u Makarskoj od 28. studenog do 2. prosinca 2012. Kroz pet dana trajanja projekta Foton, dana koji će biti u potpunosti posvećeni mediju fotografije, bit će otvoreno šest izložbi, predavanja će održati pet autora dok će popratni program uključiti projekcije fotografija, koncerte, fotomaraton, aukciju fotografija humanitarnog karaktera, sajam fotoopreme, časopisa i knjiga o fotografiji. Njima će prethoditi organizirana dvotjedna radionica za srednjoškolce čiji će se radovi moći vidjeti u izlozima gradskih objekata za vrijeme trajanja Dana fotografije u Makarskoj.
'Foton' se otvara izložbom Toše Dabca jednim od najvećih imena fotografije u Hrvatskoj i to njegovim motivima Dalmacije i Primorja koji će se moći vidjeti u makarskoj Glazbenoj školi. Istu večer svoje radove će predstaviti mladi autor potpuno drugačijeg afiniteta Kristijan Smok čiji su izvor inspiracije skejtanje i punk  glazba. Već drugi dan 'Fotona' donosi zajedničku izložbu mlade zagrebačke autorice Martine Kenji i makarskog fotografa Ive Ravlića na temu portreta.
'Utiha' izložba radova Nikše Antoninija, rođenog Makaranina, jednog od najkreativnijih domaćih fotoreportera, čije ime nosi i godišnja nagrada za najbolju fotografiju Hrvatskog novinarskog društva, otvorit će se treći dan trajanja 'Fotona' u GaleRici. 

U Makarsku, na prve Dane Fotografije stiže i niz zanimljivih autora fotografije koji će svoje znanje podijeliti s publikom. Boris Cvjetanović, najosebujnijih pojava u hrvatskoj fotografiji posljednjih desetljeća, Matt Lutton, američki fotograf sa sjedištem u Beogradu koji je fotografirao za razne publikacije, od The New York Timesa do The Fadera, Krešimir Žanetić fotoreporter bogatog iskustva sakupljenog u novinama i časopisima poput
Slobodne Dalmacije, Jutarnjeg lista, Večernjeg lista, Novog lista, Glorije, Storya, 24 sata te mladi autori Zvonimir Ferina, Danko Stjepanović i Brankica Pejković čiji se interesi kreću od modne, komercijalne, kazališne do reporterske fotografije.

Finale 'Fotona' označit će početak velikog fotomaratona koji će kroz dva dana fotografiranja, evaluacije, završiti izložbom izabranih radova te dodjelom nagradna najboljima, a nakon toga i humanitarnom aukcijom fotografija za udruge Sunce i Crveni Križ.
Pridružite nam se na Fotonu – Danima fotografije u Makarskoj!
Facebook

 

Nema komentara:

Objavi komentar