utorak, 7. svibnja 2013.

3 godine Fotokluba "Moment"

Prije 3 godine, 7.5.2011. god. osnovan je Fotoklub "Moment". Zvijezda vodilja je uvijek bila očuvanje, razvoj i unapređenje fotografske struke, promocija zanimanja fotografa i fotoreportera te poduka u vidu foto tečajeva i foto školi.

Potrebno je očuvati dignitet struke, najnižu cijenu fotografije, autorska prava i promovirati znanje ispred svega. Pristup fotografiji je postao površan i brzoplet, a upravo je obrnuto, fotografija traži studioznost i strpljivost, fotografija traži dalekovidnost a posebno i uočljivost bitnih momenata koji su svakodnevno oko nas.

Stoga, današnji pristup fotografskog promišljanja ima veliku prednost što u gomili svakodnevnih foto uradaka možemo uočiti kvalitetnu i vrhunsku fotografiju te prepoznati poruku koju nam šalje. Jedan od najvećih dobrobiti fotografije je dostupnost i jednostavnost trenutka koja je ujedno i njena toliko važna povijesna i dokumentarna prisutnost.

Svim ljubiteljima fotografije, članovima fotoklubova, amaterima i profesionalcima, želim dobro svjetlo, mirnu ruku, dobru kompoziciju i strpljivost. Šaljite svoje radove na natječaje, razmišljajte i fotografirajte manualno, bez programa i automatike, izoštravajte ručno i neka vam svima bude što više kvalitetnih fotografija. Uvik je bolje jedna vrhunska nego stotine prosječnih...

Na dobro Vam došla Sudamja, proslava zaštitnika grada Splita Sv.Dujma

Veljko Martinović
predsjednik Fotokluba "Moment" - Split

Nema komentara:

Objavi komentar