srijeda, 20. studenoga 2013.

Foton u Makarskoj

'Treći dani fotografije u Makarskoj /Foton'  će trajati do 24. studenog. Kroz sedam dana, koji će biti u potpunosti posvećeni mediju fotografije, bit će otvoreno devet izložbi suvremenih hrvatskih fotografa uz bogat popratni program koji uključuje prezentacije, radionicu koju će voditi Mio Vesović, prodajnu izložbu fotografija, plesni performans te glazbeni program.
Jesenski 'Foton' otvorio se u ponedjeljak u 18 sati, u wine baru Grabovac, izložbom 'Mrvice sa stola' autora Veljka Barbierija, jednog od najpoznatijih hrvatskih gastronomskih stručnjaka, ali ovog puta u ulozi fotografa. On će po prvi puta u Hrvatskoj predstaviti seriju fotografija koja će se uskoro naći u istoimenoj knjizi.
Kao gost 'Fotona' u Makarsku dolazi poznati hrvatski fotograf, Mio Vesović, koji je svoju karijeru počeo graditi u Poletu i Studentskom listu, a koji će izložbom u Gradskoj galeriji Antuna Gojaka predstaviti seriju crno-bijelih portreta, od kojih neke po prvi put u javnosti. Poznati autor održat će i trodnevnu radionicu analognih portreta kroz koju će polaznici imati priliku upoznati i sudjelovati u cijelom procesu stvaranja i razvijanja analogne fotografije.

Osim ove dvojice autora, 'Foton' predstavlja niz mladih i uspješnih autora mlađe generacije Ninu Đurđević, Nives Milješić i Borka Vukosava te lokalne fotografe Marka Vodanovića, Juru Divića, Mihovila Marinovića i Tonća Talaju.
Organizatori Fotona su Iva Divić, Vice Rudan, Lina Rica, Fjodor Tušup i Maja Gujinović, a pokrovitelji Grad Makarska i Turistička zajednica.

Nema komentara:

Objavi komentar