četvrtak, 23. travnja 2015.

Radionica o fotografskim autorskim pravima u Fotoklubu Split

Kako bi educirali struku i javnost o svim aspektima fotografskih autorskih prava te drugim praktičnim pitanjima iz fotografske struke, Zbor fotoreportera Hrvatske u suradnji s Fotoklubom Split održat će radionicu posvećenu autorskim pravima, ugovorima, cijeni rada i sudskim procesima. Voditelj je Igor Nobilo, slobodni fotograf i sudski vještak za fotografiju. Radionica se održava 29. travnja od 17 do 21 sat u prostorijama Fotokluba Split.

Svakodnevna praksa na tržištu fotografije u Hrvatskoj ukazuje na značajnu potrebu educiranja svih sudionika o pravima i obvezama definiranih zakonom. Brojni autori nisu svjesni pojmova koji su bitni za kvalitetan opstanak na tržištu te često zaziru od ostvarivanja svojih prava zbog manjka znanja ili potpore. Cilj radionice jest povećati tu svijest i ponuditi informacije koje će i autorima i klijentima olakšati suradnju.

Radionica je dostupna svim zainteresiranim fizičkim i pravnim osobama, mjesta se popunjavaju prema redoslijedu prijave, a rok za prijave je 27. travnja. Radionice će se tijekom godine održati i u drugim većim gradovima diljem Hrvatske.
Voditelj Igor Nobilo profesionalno se bavi fotografijom zadnjih 18 godina. Kao fotoreporter surađivao je s najvećim hrvatskim dnevnim i tjednim izdanjima. Na tržištu surađuje s klijentima više od 10 godina. Prvi je stalni sudski vještak za područje fotografije, vlasnik i voditelj brenda SEE workshops, pet godina vodio je Zbor fotoreportera gdje je surađivao na formiranju Priručnika za licenciranje te Cjenika arhivskih fotografija, te ima i titulu Majstor fotograf od strane Hrvatske obrtničke komore.

Za informacije i rezervacije može se kontaktirati voditelja na igornobilo@yahoo.com ili na 098 411 171.

Nema komentara:

Objavi komentar