utorak, 23. veljače 2016.

Fotonatječaj "Fotografkinje 2016"

Fotoklub Rijeka raspisao je fotografski natječaj povodom Međunarodnog dana žena pod nazivom „Fotografkinje 2016.“. Ovo je prigoda da sve autorice pokažu fotografijom svoj pogled na svijet.
Sedmu godinu zaredom organiziramo izložbu fotografija povodom Međunarodnog dana žena. Ovaj natječaj zamišljen je tako da na njemu mogu sudjelovati samo žene, neovisno iz kojih se pobuda bave fotografijom; je li to njihova povremena aktivnost, redovna hobistička strast ili pak profesionalna praksa. Sve autorice su dobrodošle. Tema je slobodna jer nam je cilj da do izražaja dođe autorica i njen doživljaj svijeta koji je određuje kao ženu.
Izložba će biti postavljena u Galeriji Principij, a otvorenje je planirano u subotu, 5. 3. 2016. godine u podne. Svečanost otvorenja izložbe je dobar razlog da dođete do Rijeke i da se nakon otvorenja izložbe prošeta Molo longom, upozna Trsat, ode do Opatije…
Predsjednik Fotokluba Rijeka Borislav Božić vas poziva da animirate svoje prijateljice, susjede, kolegice s posla, poznanice da sudjeluju na „fotografskom prazniku žene“.

PRAVILA NATJEČAJA
• Na natječaju mogu ravnopravno sudjelovati sve fotografkinje – bez obzira jesu li članice nekog fotokluba, ili su pak u statusu slobodnih autorica ili se samo povremeno bave fotografijom.
Imamo tri razine kotizacije: članice Fotokluba Rijeka plaćaju 30 kn. Autorice koje su sudjelovale na jednom od prethodnih natječaja Fotografkinja plaćaju 40 kn i sudionice koje prvi put sudjeluju na natječaju plaćaju 60 kn.
Uplata se vrši na žiroračun kluba: Erste banka IBAN HR5924020061100135039 (u rubriku Svrha uplate treba upisati FOTOGRAFKINJE 2016, u rubriku Model treba upisati 00, a u Pozivu na broj upisati svoj OIB).

• Autorice, sudionice natječaja, popunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuju autentičnost snimljenih fotografija te preuzimaju odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.
• Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.
• Tema je slobodna. Svaka fotografkinja predstavlja svoju stvaralačku osobnost.
• Poželjno je da se prilože fotografije koje još nisu izlagane u Rijeci.
• Prijavljuje se najviše šest ( 6 ) fotografija.
• Autorica popunjavanjem prijavnice daje suglasnost organizatorima natječaja da bez naknade mogu objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora, a u svrhu promocije izložbe.
• Fotografije se isključivo šalju u digitalnom formatu na e-mail fotografkinje@gmail.com u .jpg /.jpeg/ formatu, pojedinačne veličine fotografije / datoteke / ne veće od 4 MB.
• Datoteku /fotografiju/ treba imenovati /spremiti/: Redni broj_Ime i prezime_Naziv fotografije_Godina nastanka. Ovako:  1_Slavica Maric_Izlet na Dravu_2016
• Fotografije mogu biti u boji /B/, monokromatske /M/ i crno-bijele /CB/.

Uz fotografije u istom e-mailu treba priložiti ispunjenu prijavnicu i kopiju uplate, kotizacije te životopis.
Krajnji rok prijema fotografija je nedjelja, 28. veljače 2016. na e-mail: fotografkinje@gmail.com

Nema komentara:

Objavi komentar