ponedjeljak, 31. listopada 2016.

Foto natječaj KULTURA U FOKUSU 2016.

Natječaj je otvoren za sve profesionalne fotografe kao i ljubitelje fotografije koji su ili će do 1.prosinca 2016. godine, uspješno fotografski zabilježiti neku od kulturnih manifestacija (predstave, izložbe, performanse, koncerte, ples, muzeološke izložbe …i portret umjetnika).

Fotografija u svojstvu dokumentacije sadržaja, dokument s osnovnim karakteristikama kulturno-povijesne vrijednosti, ima značajno mjesto po svojim muzeološkim vrijednostima, u fundusima kulturnih institucija, te uz povijesnu dokumentarnost ujedno nosi obilježja novostvorene stvarnosti kreativnog autorskog izražaja.

Stoga, kroz ovaj natječaj namjera je ostvariti dodatnu pozornost autora i kulturnih institucija za ovaj vid umjetničkog izražaja, poticati kreativnost i ostvariti uvjete za umjetnička i znanstvena istraživanja temeljena na dokumentaciji sadržaja, kao i ostvarivanja bolje komunikacije i dostupnosti sadržaja kulturnih događanja široj javnosti.

PRAVILA
Svaki autor može maksimalno poslati 10 fotografija po jednom događaju, a maksimalan broj događaja koje može poslati na natječaj je 10.
Institucije , ustanove (muzeji, kazališta...) koje zastupaju prava autora mogu sudjelovati s 20 fotografija po događaju i mogu plasirati na natječaj 20 događaja.

Natječaj je javan i sudjelovanje je besplatno.
Autori fotografija zadržavaju autorska prava i prijavljivanjem se slažu da se njihove fotografije, bez naknade, koriste u promotivne svrhe u svim promotivnim materijalima, te u svim promotivnim događanjima kao i na internetskim stranicama, društvenim mrežama i specijaliziranim publikacijama vezanim uz natječaj.

Pristup temi je slobodan uz poštivanje osnovne ideje natječaja.

Fotografije mogu biti izvedene u kolor ili crno-bijeloj tehnici.

Nije dopušteno stavljanje potpisa autora na fotografiji.
Preporučena rezolucija fotografija je 300dpi i 3000px po dužoj stranici, u .jpg formatu.U opisu potrebno je upisati: mjesto, vrijeme i opis događaja (npr. Otvaranje izložbe slika Ede Murtića u galeriji ...),
Upload fotografija vrši se na stranici mediapitch.net, nakon registracije. Autori su obvezni upisati funkcionalni mail, ime i prezime, kako bi bili pravodobno informirani o rezultatima natječaja.
NAGRADNI FOND
1.nagrada 1.000 kn na PBZ poklon kartici - ukupni pobjednik natječaja (proglašen od finalista iz kategorija)
- nagrada 500 kn na PBZ poklon kartici, za fotografije kazališniš , filmskih i plesnih umjetnosti
- nagrada 500 kn za fotografije glazbenih događaja - koncertna fotografija
- nagrada 500 kn za galerijske i muzeološke izložbe i performanse
- nagrada 500 kn za portret umjetnika
Sponzor nagrada https://www.pbz.hr/
Poklon kartica PBZ-a,

Nema komentara:

Objavi komentar